Ruokinta yleisesti

Kettu tarvitsee korkealaatuista ja monipuolista ravintoa pysyäkseen terveenä. Suomesta ei saa yksinomaan lemmikkiketuille tarkoitettua ruokaa, joten oikeanlainen ravinto muodostuu monesta osasta. Monipuolisuuden takaamiseksi voi vaikkapa sekoitella sellaisille lemmikkieläimille tarkoitettuja ruokia, jotka muistuttavat kettua. Esimerkiksi laadukas fretin ruoka on erittäin ravitsevaa ketulle ja sisältää lähestulkoon kaiken mitä kettu tarvitsee.

Proteiinit

Ketuilla on suuri proteiinin tarve ja niiden luonnolliseen ruokavalioon kuuluvatkin lähinnä pienet metsäneläimet. Siksi niiden ravinnon täytyy koostua valtaosin lihasta, ja mieluiten vielä vaaleasta sellaisesta kuten kalasta ja siipikarjasta. Riistan tarjoaminen vaikka vain satunnaisesti on myös todella hyvä tapa täydentää ja monipuolistaa ketun ruokavaliota hyvin luonnollisella tapaa. Punaista lihaa voi myös tarjota, mutta kohtuudella. Ruokia jotka ovat runsasproteiinisia ovat mm. jotkut kissan- ja koiran(pentu)ruoka, sekä erityisesti fretin ruoka.

Tauriini

Kuten kissa, myös kettu tarvitsee kasvaessaan runsaasti tauriinia, joka on hyvin tärkeä osa ketun ruokavaliota ja tärkeää erityisesti silmien, aivojen, lihasten sekä hermojen kehitykselle. Tauriini on aminohappo, jota keho voi tuottaa metioniini- ja kysteiiniaminohapoista, joita kettu saa mm. lihasta ja kalasta. Tauriinia muodostuu siis oikeastaan ketun elimistössä itsessään, mutta se tarvitsee ”polttoaineekseen” mm. lihaa. Elimistön oma tuotantoprosessi voi silti olla hidas tauriinin tarpeeseen nähden, ja etenkin pennuilla näin usein onkin, joten ketulle voi olla tarpeellista antaa tauriinilisää (esim. Felini Taurin).

Mainokset