Vetoomus

Arvoisat lukijat

Lemmikkiketut-sivut ovat palvelleet ja jakaneet lemmikkikettu-tietoa jo kokonaisen vuoden, jonka aikana on ehtinyt tapahtumaan monenlaista, niin kivoja kuin kamaliakin asioita. Ehdottomasti kamalimpana tapahtumana rakkaan ketunpentumme Radion poismeno. Radio ehti jättämään jälkensä meidän sydämiimme muistona, joka ei haalistu koskaan.

Ihan aluksi tahtoisin kiittää lukijoitani sekä sivujeni seuraajia, jotka kannustivat meitä  eteenpäin vaikeimpina aikoina ja antoivat voimaa jatkaa sivujen ylläpitoa. Ilman teitä lemmikkiketut-sivuja ei enää olisi.

Erityiskiitos Esalle, joka osoittautui tärkeäksi tueksi ja ystäväksi – tahtoisin sekä minun että mieheni puolesta kiittää sinua suuresti kaikesta tuesta, rohkaisevista sanoista, sekä jatkuvasta kannustuksesta, jota ilman olisi ollut vaikea selvitä. Kiitos.

Alla vielä lupaamani Vetoomus, jonka toivoisin jokaisen lukijani lukevan hyvällä ajalla ajatuksen kanssa.

(Olen lisännyt poikkeuksellisesti tälle kirjoitukselle kommentointimahdollisuuden, käytä mahdollisuus hyväksesi ja kerro oma mielipiteesi!)

 

Tämä Vetoomus on kirjoitettu yhteisen lemmikkikettu-harrastuksemme turvaamisen puolesta. Moni teistäkin on varmasti pohtinut ketun hankintaa joko myöhemmin, tai  ehkä jo lähitulevaisuudessa. Idea on voinut syntyä joskus aikaisemmin, tai kipinä on voitu saada vasta sivujeni kautta. Valitettava tosiasia kuitenkin on, ettei kettuja luokitella Suomessa lemmikeiksi, eikä nykyiset turkiseläimiä ja turkistuotantoa koskevat säädännöt ole riittäviä lemmikkikettuja ajatellen. Suomi on kuitenkin saapumassa kovaa vauhtia tienristeykseen, jossa päättäjien on pian pakko päivittää lainsäädäntöjä vastaamaan kansan nykyistä arvomaailmaa, sekä julkisen että kulttuurisen paineen alla. Me kaikki olemme omalta osaltamme vastuussa siitä mihin suuntaan harrastus etenee, tai loppuuko se mahdollisesti kokonaan, laittomana.

~

Ketut ovat kiinnostaneet, innostaneet, ja ihastuttaneet suomalaisia aina. Olemme nähneet niitä metsissämme, näitä upeita metsien jalokiviä, joita voi nähdä vain hämärän laskeutuessa. Ennen ne elivät rinnallamme vartioiden lapsiamme, rakkaitamme, ja kotejamme. Me kaikki jaamme tämän yhteisen rakkauden ja kyltymättömän ihailun luontoäidin kauneimpaan eläimeen.

Olemme kaikki varmasti samaa mieltä yhdestä asiasta: ketun tulee tehdä paluu koteihimme. Ennen sitä meillä on kuitenkin auttamatta suuri vastuu, etenkin nyt laillisten muutosten mahdollisuuden alla, mutta lisäksi ihmisten asenteissa täytyy tapahtua vielä muutoksia ennen kuin tämä kaikkien rakastama pörröhäntä suostutaan näkemään kansan keskuudessa myös mahdollisesti lemmikkinä – tietenkin painottaen ettei kyse ole siis luonnonvaraisesta punaketusta, vaan tarhatuista lajeista.

Jokainen voi vaikuttaa muutoksen suuntaan. Vedoten harrastuksen jatkuvuuteen ja suojeluun, pyytäisin kiinnittämään huomiota seuraaviin:

  • Kettua ei hankittaisi koskaan kevein perustein
  • Kodin saatuaan kettu eläisi siellä koko elämänsä, eli hankinta on suunniteltu hyvin etukäteen – emme halua ketuista kiertolaisia, sillä se vaikuttaa heti kanssaihmisten asenteisiin sen soveltuvuudesta lemmikiksi
  • Lemmikkiketuista saa jakaa tietoa, mutta vasta oman huolellisen tiedonhaun jälkeen
  • Tarhaajia ei kiusata tai vainota millään tavalla mistään syystä, edes minkään yhdistyksen tai kansanryhmän nimissä – tällä ei olla koskaan saatu mitään muutosta aikaiseksi, mutta se vaikuttaa suoraan tarhaajien halukkuuteen edes keskustella eläimistään tuntemattomien kanssa
  • Vältä tarhaajille soittelua! Älä soita kysyäksesi pentua ellet tiedä varmuudella tarhaajan myyvän niitä. Tämä on hyvin tärkeää! Kaikki tarhaajat eivät pidä siitä että tarhakettuja myydään lemmikiksi, ja he voivat ajaa tämän täyskieltoa jos painostus käy kyselijöiden takia liian kovaksi. Tarhaajat ovat kuitenkin alansa ammattilaisia, joten on todennäköistä että he saisivat tahtonsa läpi
  • Suosi kasvattajaa – Suomessa ei  vielä ole kasvattajia, mutta kettuja voi hakea itse ulkomailta, tai kysellä eläinkaupoista tilausmahdollisuutta

Tämän myötä kiitämme kaikkia menneestä vuodesta, ja toivotamme paljon onnea alkaneelle vuodelle!

– T & M

Mainokset

2 thoughts on “Vetoomus

  1. Olen täysin samaa mieltä, hieno vetoomus. Itse eksyin tänne kun oksennustaudissa tylsyyteen kuolemaisillani muistin, että kaverini oli joskus sivulauseessa maininnut ketuista lemmikkinä. Sitten googlailun seurauksena eksyin sivuillesi, ja vähitellen kettu onkin ohittanut lempieläinlistalla miltei kaikki! :3 Unelma omasta punaisesta pörröturkista vielä kolkuttaa takaraivossa, ehkä vielä joskus… Nämä sivut ovat tarjonneet paljon mielenkiintoista tietoa, ja ne ovat myös tarjonneet paljon mukavaa opiskeltavaa. Kumpa vaan asiat sujuisivat hyvin, eikä kukaan ärsyttäisi tarhaajia ja ketut luokiteltaisiin vielä joskus virallisesti lemmikeiksi.

  2. Hieno vetoomus ja mahtavaa että olet pitänyt sivut edelleen täällä muiden tiedonlähteenä ja ilona…:) Olen Esalta kuullutkin mietteitäsi ja toivon että jaksat jatkaa tätä sivustoa. Tämä on monelle tärkeä ja mielenkiintoinen sivusto..:) Aksua ei ole vieläkään näkynyt…:( Tästä tiedät kuka kommentoi…;)

Kirjoita vieraskirjaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s